DEFINITIEVE laserontharing met de TripleICE Diode Laser

Ongewenste en overmatige haargroei kan erg vervelend zijn, vooral op plekken die goed zichtbaar zijn zoals gezicht, armen en benen. Ook stoppels door scheren en ingegroeide haartjes kunnen vervelende irritatie veroorzaken. Dit kan gemakkelijk, definitief én vrijwel pijnloos aangepakt worden met de TripleICE Diode Laser. Na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen bent u definitief van uw haartjes af.

 

Werking van laserontharing

De Diode Laser stuurt lichtpulsen via het pigment (melanine) dat zich in de haren bevindt, naar de haarwortels en vernietigt deze. 10 dagen na de behandeling vallen de haartjes uit en hiervan blijft een deel definitief weg. Hierdoor is deze manier van ontharen na ongeveer 6 tot 8 behandelingen definitief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld scheren en epileren. Uiteindelijk zal 80 tot 95% van de haartjes uit het behandelde gebied definitief wegblijven.

 

Effectief en veilig ontharen

Met de TripleICE Diode Laser kunnen wij uw haargroei niet alleen effectief verwijderen maar ook heel veilig. De TripleICE is van een Medical CE-keuring voorzien waardoor het aan de strengste Europese richtlijnen en regels voldoet. Wat de TripleICE Pro zo uniek maakt is dat hij op maar liefst 3 golflengtes werkt; 755nm Alexandrite, 808nm Diode en 1064nm ND-Yag. Doordat de TripleICE Pro voor vrijwel elk huid- en haartype geschikt is, kunnen wij u het beste resultaat geven.

 

Vrijwel pijnloos

De behandelkop van de TripleICE handstuk kan tot maar liefst -15°C gekoeld worden. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos. De gel in combinatie met de gekoelde kop verdooft en beschermd de huid en daarnaast wordt het licht beter geleid via het pigment in de haren.

 

Behandeling met de TripleICE

Bij de eerste behandeling vindt een intake plaats waarbij de werking, algehele gezondheid, uw verwachtingen en de zorg na de behandeling wordt doorgenomen. Dit wordt bij elke vervolgafspraken kort herhaalt. Vervolgens wordt zo nodig het behandelgebied afgetekend met een huidpotlood en gel op dit gebied aangebracht. De ogen worden met speciale brillen beschermd. En de laser wordt afgesteld op uw huidtype, haarkleur en haardikte. De behandelaar voert testshots uit en overlegt met jou of het comfortabel voelt. Als de juiste instellingen zijn gevonden, gaat de behandelaar meerdere malen over het te behandelen gebied heen. Hierna wordt de gel verwijderd en is de behandeling klaar.

 

Verschil met IPL

IPL en laserontharing worden vaak door elkaar gehaald. IPL staat voor intense pulse light. Je kunt dit vergelijken met het licht dat een lamp afgeeft maar dan vele malen sterker. Het belangrijkste verschil is dat een laserbehandeling selectiever werkt en daardoor richt de zeer hoge energie zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid wat bij IPL het geval is. Een professionele laserbehandeling leidt daarom tot snellere resultaten en is ook geschikt voor donkere huidtinten. In tegenstelling tot laser, gaat het licht bij IPL ook in andere structuren ‘verloren’. De haarzakjes worden minder effectief verhit waardoor uiteindelijk bij IPL meer behandelingen nodig zijn voor volledige ontharing.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

De Diode Laser stuurt lichtpulsen via het pigment (melanine) dat zich in de haren bevindt, naar de haarwortels en vernietigd deze. Hierdoor is deze manier van ontharen na ongeveer 6 tot 8 behandelingen definitief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld scheren en epileren.
De Diode Laser stuurt lichtpulsen via het pigment (melanine) dat zich in de haren bevindt, naar de haarwortels en vernietigd deze. Hierdoor is deze manier van ontharen na ongeveer 6 tot 8 behandelingen definitief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld scheren en epileren.
De termen Laser en IPL worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn wel degelijk verschillend. Een laserbehandeling werkt selectiever en daardoor richt de zeer hoge energie zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid. Een professionele laserbehandeling leidt daarom tot snellere resultaten en is ook geschikt voor donkere huidtinten. In tegenstelling tot laser, gaat het licht bij IPL ook in andere structuren ‘verloren’. De haarzakjes worden minder effectief verhit waardoor uiteindelijk bij IPL meer behandelingen nodig zijn voor volledige ontharing.
Wij gebruiken de TripleICE Diode Laser. Deze machine werkt op 3 golflengtes (755nm Alexandrite, 808nm Diode and 1064nm Nd:YAG) zodat elk huidtype en vrijwel elk haartype behandeld kan worden. Daarnaast heeft de machine een gekoelde kop waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.
Ja, het ontharen met een laser is veilig. Het door ons gebruikte apparaat is medisch CE gekeurd en wij werken enkel met kundige laserspecialisten. Voordat we met een behandeling beginnen stellen wij jou altijd een aantal vragen over jouw medische geschiedenis, medicatie en zongedrag, zodat we zeker weten dat we veilig kunnen behandelen
Zeker! Zo’n 90% van de haren (met pigment) blijven definitief weg. Het kan zijn dat de overige 10% door medicatie of hormonale veranderingen, bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang, terugkomen. Hier kan een onderhoudsbehandeling voor ingepland worden.
Doordat we met een laser werken die op 3 golflengtes werkt, zijn alle huidtypes te behandelen. Wel geldt hoe lichter de huid hoe effectiever de behandeling. Donkere haren op een lichte huid kunnen intensiever behandeld worden en hierdoor is een behandeling effectiever.
Haren moeten pigment bevatten om de lichtpuls naar de haarwortels te vervoeren zodat deze vernietigd kunnen worden. Grijze en witte haren hebben vrijwel geen pigment, hier zal de behandeling weinig effect hebben. Voor licht blonde en rode haren geldt dit in zekere mate. Het kan geprobeerd worden er zijn klanten die toch vermindering in de haargroei zien.
 • Zorg dat je huid schoon is als je voor de behandeling komt. We raden je aan de dag van de behandeling geen deodorant, make-up, parfum en andere verzorgingsproducten te gebruiken op het te behandelen gebied;
 • Gebruik geen zelf bruinende middelen op het te behandelen gebied 2 weken voor de behandeling;
 • Zon niet of maak geen gebruik van de zonnebank 4 weken voor de behandeling;
 • Plan je behandeling niet zo dat je in de 2 weken daarna met vakantie gaat. Je mag 2 weken na een behandeling niet in de zon liggen. Daarna alleen met minimaal SPF30;
 • Het te behandelen gebied mag niet gewaxt of geharst worden 6 weken voor de behandeling;
 • Scheer de huid 1 dag voor de behandeling. Des te korter de haartjes zijn, des te minder je van een behandeling voelt;
 • Gebruik je medicijnen? Vraag dan altijd je huisarts na of je gelaserd mag worden in combinatie met die medicijnen;
 • Draag comfortabele kleren. Word je in of rond schaamstreek gelaserd, raden we je aan wit ondergoed te dragen. De laser kan zwart ondergoed beschadigen;
 • En de belangrijkste.. relax!
 • Zorg dat je 1dag voor de behandeling scheert, dan zijn de haartjes op de juiste lengte voor de laser.
 • Hou zo veel mogelijk 6 weken aan tussen jouw behandelingen. Het komt niet op een paar dagen aan maar als er stelselmatig te veel weken tussen de afspraken zitten, kan het zijn dat je uiteindelijk meer behandelingen nodig hebt.
 • Het is lastig maar vermijd de zon zo veel mogelijk voor de delen van je lichaam die je laat laseren. Bij je bikinilijn adviseren we je bijvoorbeeld een licht kort broekje te dragen in de zon zodat je gehele bikinilijn bedekt is. Bij daarvoor gevoelige huiden kunnen pigmentvlekjes ontstaan. Ditzelfde geldt voor het gezicht, draag op zonnige dagen een zonnehoed of petje.
 • Hou je echt heel veel van de zon en kun je niet zonder? Start dan direct na de zomer. Ben je nog nog niet klaar als de nieuwe zomer aanbreekt, hou dan een break en ga na de zomer weer verder met je behandelingen.
 • Vlak voor of in de zomer is het niet raadzaam een behandeling in het gezicht te starten. Zonnige dagen voor of na de behandelingen vergroten de kans op pigmentatievlekken. Hierdoor is het beter gezichtsbehandelingen na de zomer te starten.
 • Heb je op korte termijn een kinderwens, is het beter te starten met behandelingen na de geboorte en eventuele borstvoedingsperiode. Tijdens een zwangerschap verandert zo veel in de hormoonhuishouding waardoor een deel van de haren terug kunnen komen.
 • Ben je van plan een tatoeage te nemen in het gebied dat je behandeld wilt hebben, wacht daar dan mee tot je klaar bent met je laserbehandelingen. Als een tatoeage gezet is kunnen wij hier niet meer overheen behandelen.